bovenrand
  Bertus Ververs Werken Reisverslagen Links
  Ruimtelijk Plat vlak  

bagdad
Iraakse minister van Voorlichting

beehive OTgallery
Beehive - OT gallery Amsterdam

ik maak geen kunst.
Dat wil ik onmiddellijk duidelijk maken en uit de weg hebben. Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij dat er mensen zijn die van mijn werk houden en die vinden dat het kunst is, zelfs redelijk goede kunst. Maar dat is dan enkel volgens hun uiterst persoonlijke definitie van kunst. Zo zijn er evenveel individuele definities van kunst als dat er mensen zijn.

Kunst is wat ons ontroert, doet nadenken, de wereld beter doet begrijpen en onze geest, lichaam en emoties aanspreekt. Kunst definieert ons als mensen, het is onze typische karakteristiek. Verder is kunst een voortgaand gesprek, een dialoog.

Er is niets 'bijzonders' aan de werken die ik maak. Zowel op het platte vlak als in het ruimtelijk werk. Ik documenteer verzamelingen van alledaagse voorwerpen uit mijn eigen leven c.q. omgeving. Omdat dit ook zaken zijn die vaak een rol spelen in het leven van de toeschouwer ontstaat er een verrassende herontdekking. Belangrijke onderdelen in mijn werk zijn naast de herkenbaarheid, vaak de hoeveelheid van dingen, de regelmaat, het ontbreken van een gedetailleerde uitleg en een grote verscheidenheid. Al die verschillende onderdelen vormen het verhaal van de kunst en daardoor ook mijn verhaal. Het verhaal van van wie ik ben op dit moment op aarde.